U sklopu sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vukovaru, zamjenica gradonačelnika Virovitice, Vlasta Honjek-Golinac, preuzela je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019. – 2020.)“.

S područja Virovitičko-podravske županije prošla su još dva projekta, jedan Virovitičko-podravske županije (Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova) te jedan VIRKOM-a (Ministarstvo poljoprivrede).

Kako bi se svoj djeci omogućili jednaki uvjeti obrazovanja, Grad Virovitica i u školskoj godini 2019./2020. provodi projekt školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

– Kroz projekt „Odrastimo jednako – Faza IV“, Grad je s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, osigurao besplatnu školsku prehranu za 263 učenika u riziku od siromaštva. Riječ je o ranjivim skupinama koje će uvijek imati našu maksimalnu podršku – rekla je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrijednost projekta iznosi 266.676,45 kuna. U potpunosti je financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije. (Grad Virovitica)