Ovih dana završili su radovi na sanaciji divljeg odlagališta u Golom Brdu. U sklopu sanacije sakupljeno je i zbrinuto 435 tona otpada te su postavljene nadzorne kamere kako bi se u budućnosti spriječilo daljnje nepropisno odlaganje.

Divlje odlagalište nalazi se izvan naselja te je pristupačno poljskim i makadamskim putevima iz više smjerova pa je tako i postalo prikladno za neprimjetno odbacivanje otpada. Na navedenom je odlagalištu bila utvrđena velika količina različitog otpada i to: građevinskog, miješanog komunalnog, ambalažnog, glomaznog i ostalog otpada.

Inače, na toj lokaciji mještani već godinama organiziraju volonterske akcije nastojeći spriječiti povećanje količine nepropisno odloženog otpada, no po navici neodgovorne osobe na ista mjesta i dalje dovoze nove količine.

Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu do 40 posto procijenjenih troškova projekta (23.034,73 eura) koji iznose 57.586,82 eura s PDV-om (23.034,73 eura). Projekt je, u suradnji s Gradom Viroviticom, prijavila Razvojna agencija VTA.

Vrijednost radova na sanaciji je 49.206 eura (s PDV-om). (Grad Virovitica)