Nakon što je prošao tehnički pregled, za dječji vrtić u Svetom Đurađu izdana je uporabna dozvola. S početkom nove pedagoške godine, 7. rujna, vrtić će moći pohađati 32 mališana.

Ovim projektom bit će osigurana bolja infrastruktura i potrebna oprema za odvijanje predškolskog odgoja u naselju Sveti Đurađ i okolnih ruralnih naselja. Realizacija ovog važnog projekta donosi dugoročnu korist za zajednicu. Provođenjem redovitog cjelodnevnog odgoja u vrtiću uspostavit će se bolji odgoj i naobrazba djece iz ruralnih područja, čime će se osigurati njihovo lakše uključivanje u osnovnoškolski program.

– Najponosniji smo na ovakve projekte koji su usmjereni poboljšanju standarda za djecu i mlade, izgradnjom vrtića u Svetom Đurađu povećali smo kapacitet Dječjeg vrtića Cvrčak za 32 mjesta, a od rujna će se za istu svrhu koristiti i stara zgrada COOR-a koju obnavljamo. Prijašnjih godina bilo je djece koja se zbog manjka kapaciteta nisu uspjela upisati u vrtić, što će se, nadam se, ove godine promijeniti na zadovoljstvo svih roditelja – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Svakako će ovim projektom biti zadovoljene potrebe svih, a osobito roditelja, koji će biti sretni i zadovoljni te će moći mirno otići na posao znajući da je njihovo dijete zbrinuto. Mješovitu skupinu djece jasličke dobi pohađat će 12-ero mališana, dok će mješovita skupina djece vrtićke dobi brojati 20-ero mališana.

Riječ je o EU projektu vrijednom 5,5 milijuna kuna, za koji intenzitet potpore iznosi 90 posto. Pripremila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Dječjim vrtićem Cvrčak  i Gradom Virovitica, a prijavljen je i odobren u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH. Realizacijom projekta  u Svetom Đurđu planirano je zapošljavanje 4-pet novih djelatnika kako bi se omogućio kvalitetan rad vrtića. (PL/Grad Virovitica)