Ovogodišnji Vukovarski etno sajam trajao je od petka 22. do nedjelje 24. rujna, a na je njemu sudjelovalo 54 izlagača iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Koprivničko-križevačke županije te 8 ugostitelja, od toga 3 craft pivara i Vukovarsko pivo.

U ponudi su bili med i proizvodi od meda, proizvodi od aronije, lavande i kupine, rukotvorine i suveniri, antikviteti, začinska paprika, ljekovito bilje, svijeće, suho cvijeće te  se upriličila prezentacija starih zanata Udruge starih zanata iz Hlebina i etno ringišpil za djecu, a za najmlađe su bile spremne i razne zanimljive radionice…

U subotu održao se Vukovar Oktoberfest, i gastro manifestacija „Okusi Hrvatske“ na kojoj Udruženje obrtnika Vukovar zajedno s obrtnicima iz cijele Hrvatske priprema i građanima dijeli autohtona jela i delicije poznate diljem Lijepe naše…

Etno sajam otvorila je pročelnica UO za prostorno uređenje i imovinu Marina Vlajčić zahvalivši u ime Grada Vukovara svima koji sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji te pozvavši sve građane i posjetitelje Vukovara na uživanje u programu.

Direktorica Turističke zajednica grada Vukovara Marina Sekulić istaknula je kako je program pripremljen za sve uzraste pa će tako i najmlađi moći uživati u radionicama.

“Ponuda je vrlo raznovrsna i šarolika te vjerujem kako će svatko pronaći ponešto za sebe, uz koncerte, Vukovar Oktoberfest, gastro manifestaciju Okusi Hrvatske, besplatno turističko vođenje i mnoštvo drugih događaja, ugodne atmosfere i zabave neće nedostajati.”, rekla je tom prilikom Sekulić. (Grad Vukovar)