Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josipom Palošem danas je javnost izvijestio o božićnicama i prigodnim poklon paketima koje je Grad Vukovar u predblagdansko vrijeme pripremio za svoje sugrađane.

Kako gradonačelnik Penava ističe, želja je približiti duh Božića i blagdana svima koji su u potrebi te učiniti blagdane toplijim i radosnijim. “Ove godine došlo je do korekcija u iznosima čime veći broj naših umirovljenika ostvaruje pravo na božićnicu.”, rekao je Penava.

Grad Vukovar će povodom blagdana Božića isplatiti božićnicu za umirovljenike u visini od 40,00 eura, za njih 3.191 s prebivalištem na području grada Vukovara čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima) ne prelaze 400,00 eura.

“S ciljem pomoći svojim sugrađanima Grad Vukovar odlučio je povećati iznos božićnice i cenzus po kojemu se ostvaruje pravo na božićnicu. Prošlih godina pravo na božićnicu imali su umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 2.500,00 kuna, a božićnica je iznosila 200 kuna.”, pojasnio je zamjenik Filip Sušac.

Isplata prava na božićnicu za umirovljenike obavljati će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 04. prosinca 2023. godine do 31. siječnja 2024. godine. Pročelnik Josip Paloš napomenuo je kako je novčani iznos božićnice moguće podići u bilo kojoj poslovnici FINA-e na području Hrvatske.

Također, Grad Vukovar i ove godine povodom blagdana Božića isplaćuje božićnicu za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja (u iznosu od 35,00 eura za 250 korisnika) te osigurava prigodne prehrambene pakete u vrijednosti 30,00 eura za korisnike Pučke kuhinje (80 paketa).

Božićnica za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja isplatit će se u poslovnicama FINA-e u razdoblju od 11. prosinca do 29. prosinca 2023.godine, a podjela prehrambenih paketa će se odvijati u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru u razdoblju od 18. do 22. prosinca 2023.

Blagdanske darove u doba darivanja dobivaju i najmlađi, a za sve navedeno u proračunu Grada osigurano preko 150.000,00 eura. (Grad Vukovar)