U božićnom ugođaju ove će godine Vukovarci moći uživati u perivoju dvorca Eltz. U tom bajkovitom prostoru postavljeno je i novo klizalište kao i prigodne božićne dekoracije kako bi se, koroni usprkos, zadržao blagdanski duh.
“Uz slogan: RADOST, BEZ OBZIRA NA SVE! ove godine Advent će se održati s prilagođenim sadržajem, kako bi se poštovale preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Nažalost, od mnogih smo pripremljenih aktivnosti morali odustati pa će tako izostati klasični program s koncertima, radionicama za djecu, Kutkom Djeda Božićnjaka, predstavama, kulturno-umjetničkim sadržajima, ugostiteljskim kućicama i božićnim sajmom. Nećemo imati priliku voziti se božićnim vlakićem, božićnim kočijama niti božićnim brodom po Dunavu. Također, jedna od novosti trebalo je biti i sanjkalište za one najmanje, no nažalost tu ćemo ideju moći ostvariti tek sljedeće godine. Isto tako, neće se održati niti tradicionalni koncert Tiha noć u Vukovaru” – napisao je na svom FB profilu gradonačelnik Ivan Penava i dodao kako se Grad ipak odlučio najmlađima osigurati mjesto gdje će se i tijekom praznika moći družiti, klizati i uživati na svježem zraku.
“Nadamo kako će, poštujući epidemiološke mjere, Vukovarci moći uživati u zimskim radostima i u božićnom ugođaju te popiti kuhano vino ili čaj uz radosne susrete na otvorenoj, ukrašenoj lokaciji. Vjerujemo kako će vukovarskim mališanima kraj 2020. godine i početak 2021. ostati u lijepome sjećanju i radostan bez obzira na sve” – poručio je Penava. (V.H./FB)