Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i savjetnik uprave Brodomerkur d.d. Split, gosp. Tomislav Petrović potpisali su ugovor za izvođenje radova na izgradnji Centra za mlade u Zadru. Ugovor je vrijedan 32 milijuna kuna s uračunatim PDV-om, a rok dovršetka Centra za mlade je 14 mjeseci od dana početka radova.

– Došli smo i do posljednje pripremne stepenice u jednom dugom usponu prema ostvarenju Centra za mlade. Vjerujem da će naši mladi korisnici u novom Centru pronaći svoj interes i ostvariti svoje potrebe – rekao je gradonačelnik Dukić.

Gradonačelnik  Dukić je podsjetio da je nedavno potpisan i ugovor o izgradnji nove studentske menze i smještajnog paviljona na prostoru sveučilišnog kampusa, da se grade nove zadarske osnovne škole na Bokanjcu i Ploči te da su u tijeku radovi na dovršetku Centra Mocire.

– Pridodajmo tome i sve rekreativne sadržaje ŠC Višnjik, snižavanje cijena dječjih vrtića te njihovo uređenje i smjenski rad, širenje programa izvannastavnih aktivnosti, nabavku radnih bilježnica, ulaganje u školske kuhinje i opremu, asistente u nastavi, podizanje iznosa studentskih stipendija. Sve to govori kako ovaj grad ubrzano prati korak s potrebama svoje djece i mladih, istaknuo je gradonačelnik te poručio mladima da im je Grad Zadar i u ovom projektu partner te potpora u razvoju njihove kreativnosti i potencijala.

– Veselimo se biti dio ovoga projekta, naročito što se radi o mladima na kojima svijet ostaje. Brdomerkur je tvrtka s preko 70 godina iskustva i u skladu s dobrom građevinskom praksom dat ćemo sve od sebe da projekt uspije, naglasio je gospodin Tomislav Petrović. (Grad Zadar)