Gradonačelnik Zadra Branko Dukić vratio na posao i svojim redovnim aktivnostima, objavili su iz gradske uprave danas.

On je od 22.lipnja bio u samoizolaciji zbog kontakta koji je ostvario s hrvatskim tenisačima 16.lipnja na otvaranju teniskog centra Višnjik te je u međuvremenu svoj posao, po uputama epidemiologa, obavljao iz svog kućnog doma. Nakon obavljenog pregleda i negativnog testa epidemiolozi su Dukiću u srijedu 1.srpnja.2020. ukinuli mjeru samoizolacije te se on vratio na posao svojim redovnim aktivnostima.

-Moram priznati da sam jedva dočekao obavijest epidemiologa da se mogu vratiti na posao i nastaviti s redovnim aktivnostima. Dobro je opet biti ovdje! – objavio je u srijedu na svom FB profilu gradonačelnik.

Branku Dukiću određena je samoizolacija zbog kontakta sa sudionicima teniskog turnira Adria Tour, nakon što je trojici tenisača potvrđena zaraza koronavirusom, među njima i hrvatskom “reketu” Borni Ćoriću, inače također zadarskih korijena.

Uz Ćorića, koji je igrao protiv Dimitrova, i koji je prvi izašao u javnost objavom na društvenim mrežama o pozitivnom testu na koronavirus, pozitivan je bio Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova. Naknadno se u trećem testiranju pozitivnim pokazao i nalaz direktora međunarodnog turnira na Višnjiku, Gorana Ivaniševića.

Ured zadarskog gradonačelnika priopćio je tada da je gradonačelnik Dukić, zbog ostvarenog kontakta s pozitivnim pojedincima, sudionicima Adria Toura, kontaktirao Epidemiološku službu u HZJZ-u u Zadru.

– Zbog kontakta sa sudionicima teniskog turnira određena mu je mjera samoizolacije, gradonačelnik Dukić osjeća se dobro i nema simptome covid-19 bolesti te će se pridržavati izrečene mjere i svih daljnjih uputa epidemiologa – stajalo je u priopćenju izdanom prije tjedan dana. (P.L./Grad Zadar)