Zaklada solidarnosti grada Varaždina već treću godinu provodi program financijske potpore učenicima i studentima s područja Grada Varaždina, osobito onima slabijeg socijalno ekonomskog položaja, pod nazivom „OSTANITE U VARAŽDINU“.

Sredstvima donatora (Privredna banka Zagreb, Solvis d.o.o . Croatia osiguranje…) i vlastitom aktivnošću, Zaklada solidarnosti je u protekle tri godine stipendirala 38 učenika i studenata koji su tijekom trajanja školskih godina dobivali redovne mjesečne stipendije u iznosu od 500,00 kn, a još 26  učenika i studenata primilo je jednokratne pomoći u iznosu od 1.500,00 do 4.000,00 kn.

“Izvedbom predstave Ringišpil, u program „OSTANITE U VARAŽDINU“ uključuje se i naš popularni Kerekesh Teatar te cjelokupni prihod od predstave namjenjuje pomoći siromašnijim učenicima i studentima. U vrijeme kada se, kako pišu mediji, prazni i sjever Hrvatske odlaskom ljudi, većinom naših mladih  sugrađana i kada su nesigurnost i nezadovoljstvo većine građana naša svakodnevica, Kerekesh Teatar vedrinom i aktualnošću svojih predstava, entuzijazmom i visokom profesionalnošću svojih glumaca, širi  optimizam i kako kažu mnogi gledatelji, gdje god gostuju, u selu ili gradu,  ostavljaju duh pozitive. Duh pozitive znači i dobrohotnost, pa ne čudi da su naši Kerekeshi do sada sudjelovali u mnogobrojnim humanitarnim akcijama  i sigurno nastoje kao i mnoge Varaždinke i Varaždinci svojim djelovanjem pomoći i utjecati  na mlade ljude  da nakon školovanja ostanu ostvarivati egzistenciju doma, u Varaždinskom kraju” – pojasnila je v.d. upraviteljica Zaklade solidarnosti Darinka Hajduk-Vučić

Predstava Ringišpil će se održati u obnovljenoj dvorani velikog gledališta HNK Varaždin, u nedjelju 17. listopada ove godine u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a prodavat će se od 1. listopada na blagajni HNK. Radno vrijeme blagajne: od pon. od pet. 10-12 i 18-19.30, sub. 10-12 i na dan predstave, jedan sat prije početka predstave.

“Pozivaju se građani da prisustvuju izvedbi ove zabavne predstave te kupnjom karte pomognu školovanja siromašnijih učenika i studenata” – poručila je Hajduk-Vučić. (Grad Varaždin)