Odlukom gradonačelnika Željka Turka Grad Zaprešić raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poslovnim subjektima kojima je zbog epidemije bolesti COVID-19 djelomično ili potpuno obustavljen rad.

Ova mjera se prije svega odnosi na pomoć vlasnicima ugostiteljskih objekata i pružateljima fitness usluga, a u izradi prijedloga pomogli su Udruženje obrtnika Zaprešić te Ceh ugostitelja.

Gradonačelnik Željko Turk istaknuo je kako se ovim gospodarskim djelatnostima želi dati potpora, dijelom financijska, a dijelom olakšicama kako bi im olakšali nastavak njihovog rada kada će to epidemiološke mjere i dozvoliti. Također je dodao kako je jasno da su štete, a i potrebe koje naši ugostitelji imaju daleko veće, ali u ovom trenutku, uz ostale mjere države, ovo je skroman doprinos da bi im olakšali njihovo poslovanje.

Pravo na  jednokratnu potporu u iznosu od 5 000 kuna imaju svi poslovni subjekti koji su u potpunosti zatvoreni, dok zahtjev za isplatu 3 000 kuna mogu predati djelomično zatvoreni subjekti (ugostiteljski objekti koji vrše dostavu hrane).

U novi paket mjera, koji ima za cilj smanjenje negativnih učinaka nastalih uslijed epidemije bolesti COVID-19, Gradskom vijeću će biti predloženo i da se spomenute djelatnosti do kraja godine oslobode plaćanja komunalne naknade, kao i zakupa terasa u gradskom vlasništvu.

Grad je već ranije ukinuo porez na potrošnju za cijelu 2021. godinu. (Grad Zaprešić)