Nakon što su potpisale ugovore o radu, u četvrtak je 57 žena u sklopu EU projekta „Zaželi sretniju starost 2“ počelo skrbiti o 342 starije i/ili nemoćne osobe.

Svaka od zaposlenih žena preuzela je brigu o šest korisnika kojima će pomagati u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pružanjem  pomoći u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora te u  posredovanju u ostvarivanju raznih prava kao što su plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika.

Prilikom sklapanja ugovora o radu sve su Gradskoj upravi  preuzele zaštitnu opremu i dobile naputke o postupanju u vrijeme epidemije. Upoznate su i s radnim obvezama i  mogućnostima edukacije tijekom projekta u sklopu kojih im se nudi program za  njegovateljicu, gerontodomaćicu ili vrtlaricu te mogućnost učenja engleskog jezika i osnova informatike.

U odabiru krajnjih korisnika  i žena zaposlenih u sklopu projekta kao projektni partneri Gradu Splitu sudjelovali su Centar za socijalnu skrb Split i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split.  „Zaželi sretniju starost 2“   u cjelokupnom iznosu od 4.999.999,80 kuna financira se iz Europskog socijalnog fonda, a Grad Split je drugi po visini povučenih bespovratnih sredstava u ovom projektu u Hrvatskoj i među četiri projekta koji su veći od četiri milijuna kuna, a sveukupno je riječ o 84 projekta. (Grad Split)