Grad Županja i ove će godine u prosincu,  mjesecu darivanja, ponovno obradovati svoje umirovljenike i isplatiti im božićnice, ovaj put u iznosu od 50 eura (376 kuna).

Pravo na  božićnicu ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Županje koji su korisnici mirovine prema propisima Republike Hrvatske i/ili prema propisima druge države, s mjesečnim iznosom mirovine od 500 eura i manjim, uz uvjet da ne ostvaruju druge prihode po osnovi imovine ili na neki drugi način. Svima njima Grad će tijekom prosinca na tekuće račune uplatiti po 50 eura, a onima koji ih nemaju Fina će taj iznos isplatiti u gotovini.

U Gradu su ove godine odlučili povećati iznos božićnice i isplatom obuhvatiti veći broj umirovljenika.

Prošle su godine, podsjećamo, božićnice iznosile 300 kuna, a isplaćene su svima onima s mjesečnim mirovinama od 3000 kuna i nižima, a sada je taj cenzus podignut na 3.767,25 kuna. Financijska sredstva za isplatu božićnica osigurana su u gradskom proračunu za 2023. godinu u iznosu od 33.845 eura.  Odluku o isplati donijet će Gradsko vijeće u ponedjeljak, 30. listopada.

Umirovljenici koji udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje prava na isplatu božićnice i žele ga ostvariti, Gradskoj službi Grada Županja podnijet će zahtjev za isplatu uz kojoj prilažu kopiju važeće osobne iskaznice i odrezak zadnje mirovine. Morat će dati i privolu za obradu osobnih podataka, jer bez nje Grad Županja ne smije obrađivati osobne podatke te isplaćivati božićnice…. (Grad Županja/Županjac.net/Glas Slavonije)