Izbor najljepšeg vrtića provodimo na našoj FB stranici na kojoj do 15. prosinca u podne možete glasovati za svoje favorite

Unatoč koroni zbog koje i oni djeluju u izvanrednim i teškim uvjetima, čak 56 vrtića iz čitave zemlje uključilo se u naš ovogodišnji izbor najljepšeg vrtića, a 27 ih se bori za titulu najboljeg vrtića koju će dodijeliti stručni žiri.

Izbor najljepšeg vrtića provodi se, kao i prošle godine, na našoj Facebook stranici na kojoj smo, ispod ove objave, abecednim redom grada iz kojega je vrtić, objavili fotogalerije svih prijavljenih vrtića.

Glasovanje će trajati do utorka, 15. prosinca u podne, kada ćemo prebrojati lajkove i objaviti pobjednike.

Glasati se može za više vrtića, a bitno je naglasiti da ćemo u zbrajanju glasova računati samo lajkove na čitavu objavu, odnosno galeriju slika, a ne i pojedinačne fotografije vrtića. Također, napominjemo da ćemo, zbog transparentnosti i izbjegavanja višestrukog glasovanja, u zbrajanju rezultata priznati samo lajkove na objave na našoj stranici.

Pobijedit će vrtić koji u konačnici bude imao najviše lajkova, pa ovim putem pozivamo sve gradove, njihove vrtiće i sve one koji imaju svoje favorite, da sheraju objavu svog vrtića i pozovu svoje sugrađane da ga svojim glasovima podrže – na našoj FB stranici.

 Kao što smo već naveli, u ovogodišnji izbor prijavilo nam se 56 vrtića iz 44 grada iz svih krajeva Hrvatske, neki su gradovi prijavljivali više vrtića, a po broju prijava apsolutni je rekorder Slavonski Brod čija dva vrtića su prijavili ukupno 11 svojih objekata. Prošlogodišnji pobjednik, DV Maslačak iz Belišća, i ove se godine natječe i brani titulu najljepšega, a bore se i za naslov najboljeg vrtića u zemlji, a u utrci i ove godine sudjeluju i neki od najbolje plasiranih u prošlogodišnjem izboru, poput DV Lojtrica iz Velike Gorice, DV Stribor iz Novske, DV Šušak iz Rijeke…

Uz titulu najljepšeg, 23 od ovih 56 gradova su se uključila i u borbu za titulu najboljega, a četiri grada ove su se godine odlučila natjecati samo kvalitetom i uvjetima koje osiguravaju djeci.

Izbor najljepšeg vrtića pokrenuli smo prošle godine kako bi na jednom mjestu okupili i prezentirali građanima najljepše vrtiće u Hrvatskoj i tako promovirali ulaganja i trud u podizanje standarda koja su našim najmlađima osigurala najljepše i najugodnije vrtićke dane.

Ove godine odlučili smo podignuti projekt na još višu razinu i zato smo uveli nagradu za najbolji vrtić za koju se vrtići bore kvalitetom smještaja, usluge i nadstandardima koje osiguravaju djeci. Prepoznajući vrijednosti i ciljeve našeg projekta, u njega su se uključili i Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje s kojima smo osmislili stručne kriterije temeljem kojih ćemo vrednovati pristigle prijave i odabrati najboljega. Vrtići se, tako, natječu temeljem nadstandarda koje nude – od prehrane do dodatnih i besplatnih programa i projekata u koje su uključeni….

Pobjednika će, nakon analize i usporedbe pristiglih prijava, odabrati ravnateljica uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, viša savjetnica za predškolsko obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje Luja Zamečnik,  te Zdravko Ivić ispred projekta gradonačelnik.hr. (Marija Pulić Drljača)

 

VAŽNO!

  • Na našoj FB stranici lajkate objavu/galeriju slika vrtića koji vam se sviđa – možete lajkati sve vrtiće koji vam se sviđaju
  • Sherajte i komentirajte, pozivajte prijatelje i roditelje da lajkaju, sheraju i komentiraju kako bi vaš omiljeni vrtić vidjelo što više ljudi…
  • U zbrajanju glasova računamo samo lajkove pod kompletnim objavama (ne pojedinačnim fotkama) na našoj fb stranici, ne i na sheranim objavama… 

 VELIKO HVALA VRTIĆIMA!

 Iako je situacija s koronom poremetila funkcioniranje i izazvala niz problema na svim poljima, pa tako i u radu vrtića, u  naš izbor i ove se godine prijavio jednak broj vrtića kao i laniočekivali kako ćemo ove godine uspjeti u izbor privući znatno manje vrtića nego prošle godine, odziv nas je ugodno iznenadio i daleko premašio željene brojke i točno se poklopio s prošlogodišnjih 56 vrtića.

Ovdje moramo izraziti posebno priznanje i zahvalnost upravama vrtića, pedagodinjama i odgojiteljicama/ma koji su, unatoč teškim uvjetima u kojima rade, uložili ljubav, trud i vrijeme za složiti prijave.

Hvala vam što ste prepoznali vrijednost i ciljeve našeg projekta i što zajedno s nama potičete pozitivnu konkurenciju i rad na podizanju standarda i kvalitete vrtića. Sretno svima, neka pobjede najbolji!

NAJLJEPŠI VRTIĆ 2019. – Trijumf DV Maslačka iz Belišća

U našem prošlogodišnjem, prvom izboru za Najljepši vrtić, natjecalo se također 56 vrtića iz 48 gradova iz čitave zemlje, a u glasovanje, koje je trajalo 10 dana, uključilo se preko 25 tisuća ljudi koji su kliknuli preko 30 tisuća lajkova, komentara, sherova…

Uvjerljivu pobjedu, sa 1.923 lajka na našoj stranici,  271 sherova i preko 200 komentara, odnio je DV Maslačak iz Belišća. Nakon belišćanskog vrtića, na drugom je mjestu DV Grabrik iz Karlovca sa prikupljenih 1.676 lajkova i 231 sherova. Na trećem mjestu DV Lojtrica iz Velike Gorice sa 1.542 lajka i 260 sherova. Četvrti je DV Josipovac iz Osijeka, kojega je lajkalo 1.429 ljudi, a 129 je sheralo objavu i pozvalo svoje prijatelje da glasaju. Peti je DV Stribor iz Novske, ujedno i posljednji koji je osvojio preko 1.000 lajkova – ukupno 1.082.

U top 10 najljepših vrtića po izboru korisnika Facebooka su još DV More, Rijeka (814),  DV Naša radost, Pregrada (710),  DV Šušak, Rijeka (581), DV Smilje, Šibenik (534) i DV Mala kuća, Dubrovnik (513).