Najljepše advente 2021. po izboru FB publike uz Osijek imaju Varaždin, Vinkovci, Slavonski Brod, Šibenik, Opatija, Karlovac, Đakovo, Velika Gorica i Samobor. Za najljepši advent u kategoriji općina izabran je onaj u Općini Jasenice

Nakon devet dana glasanja i gotovo 110 tisuća lajkova na našoj FB stranici, imamo i pobjednike našeg prvog velikog izbora za Najljepši advent u kojemu je sudjelovalo 36 gradova i 8 općina!

Tijesna i neizvjesna višednevna utrka Osijeka i Varaždina završila je na kraju uvjerljivom pobjedom osječkog adventa koji je od prvog dana krenuo u petoj brzini, kao najjači favorit.

Samo na našoj stranici osvojili su 27.225  lajkova, a na svim objavama preko 39 tisuća (podsjećamo, kako bi eliminirali mogućnost višestrukog glasanja priznavali su se samo lajkovi na našoj FB stranici). Fanovi su slike njihovog adventa sherali preko 3.300 puta, podršku i divljenje iskazali u preko 6.600 komentara, što je rezultiralo dosegom od gotovo 278 tisuća ljudi!

Advent u Varaždinu na našoj je, pak, stranici osvojio 25.798 lajkova,  fanovi su njegove slike sherali preko tisuću puta, ukupno je prikupio preko 34.600 lajkova, a slike je vidjelo gotovo 233 tisuće ljudi.

Kakav angažman i podršku su svojim kreativnim i jakim kampanjama uspjeli potaknuti Osječani i Varaždinci najbolje govori podatak da su utrku završili sa pet-šest puta većim brojem glasova od trećeplasiranog adventa.

Iako je bila nemoguća misija dostići Osijek i Varaždin, ništa manje dramatična i uzbudljiva nije bila niti borba za treće mjesto, i to između vinkovačkog i slavonskobrodskog adventa.

‘Broncu’ je na kraju osvojio Advent u Vinkovcima sa osvojenih 6.270 lajkova.

Slavonski Brod izgubio ju je, pak, za tek 13 glasova – utrku su završili na četvrtom mjestu sa osvojenih 6.257 lajkova.

Peti najljepši advent po izboru FB publike je Adventura Šibenik…

…šesti Opatija Advent,

,

…na sedmom mjestu je završio Advent u Karlovcu,

…osmi je đakovački,

a u top 10 najljepših po izboru FB publike plasirali su se i Velika Gorica i njihov Prosinac u Gorici,

te Advent u Samoboru.

Što se općina tiče, nakon tijesne utrke između advenata iz Općine Vir i Općine Jasenice, pobjedu je uz 40-ak glasova prednosti odnijela Općina Jasenice.

Na trećem je mjestu advent iz Općine Nijemci, četvrti onaj iz Općine Čepin, a na petom mjestu utrku je sa svojim adventom završila Općina Medulin.

Slike advenata vidjelo preko milijun ljudi, ukupno privukle preko 200 tisuća lajkova

Izbor za Najljepši advent pokrenuli smo s ciljem da na jednom mjestu okupimo sve prekrasne advente i tako široj javnosti omogućimo da, uz uživanje u slikama već razvikanih i velikih advenata, otkriju i neke njima dosad potpuno nepoznate. S druge strane, gradovima i općinama htjeli smo dati priliku da rezultate svog truda, kreativnosti i ulaganja prezentiraju i pokažu i izvan granica svoje lokalne zajednice. Da smo u tome uspjeli najbolje svjedoče brojke.

Slike advenata u proteklih su osam dana doprle do 1,1 milijun ljudi! Iako smo u izboru, kako bi eliminirali mogućnost dvostrukih/višestrukih glasova, priznavali samo lajkove na našoj FB stranici, svakako treba istaknuti da su adventi ukupno prikupili preko 203 tisuća lajkova, 29 tisuća komentara, preko 10 tisuća dijeljenja…

Izbor su, naravno, popratili i svi lokalni, ali i velik dio nacionalnih portala, pa se u proteklih devet dana o izboru za Najljepši advent i njegovim sudionicima pisalo u gotovo 70 medijskih objava…

Brojke su to i vidljivost zbog kojih, bez obzira na konačni poredak i plasman u ovom izboru svi adventi, odnosno gradovi i općine koji su sudjelovali u izboru, itekako mogu biti zadovoljni.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim sudionicima izbora i čestitamo im, te se već sad veselimo njihovim adventskim izdanjima u 2022. i našem novom izboru. Također, već sad možemo najaviti da čitav projekt dižemo na još višu razinu te ćemo, uz FB izbor, uvesti i nagradu po izboru i ocjeni stručnog žirija. (Marija Pulić Drljača)