Svi gradovi i općine koji žele sudjelovati trebaju se prijaviti do 30. prosinca, a izbor će se održati na FB stranici gradonačelnik.hr od 4. do 11. siječnja

Protekle dvije godine prosinac je na gradonačelnik.hr-u bio u znaku velikog izbora za Najljepši vrtić, a ove smo godine odlučili pokrenuti novi projekt – Izbor najljepšeg adventa u Hrvatskoj!

Izbor Najljepšeg i najboljeg vrtića odgađamo stoga za proljeće, kada ćemo moći dobiti i puno ljepše fotografije vrtićkih eksterijera, a u ovo blagdansko vrijeme u potpunosti ćemo se posvetiti i uživati u adventskom ozračju.

Slike advenata koje dolaze iz gradova i općina diljem Hrvatske, neovisno je li riječ o velikim ili malima, iz dana u dan nas baš jako  oduševljavaju i vesele jer oslikavaju i veliki trud, kreativnost i ulaganja kako bi vrijeme adventa u gradovima prošlo u što ljepšem, svečanijem i zabavnijem ozračju.

Baš zato odlučili smo advente prikazati i kroz ovaj Izbor i na taj način omogućiti gradovima i općinama da ih prezentiraju i izvan svojih lokalnih okvira, a građanima da odaberu koji je najljepši.

Ovdje, naravno, treba napomenuti da se ne radi o stručnom izboru i ocjeni, već će – kao i uvijek kada su u pitanju ovakvi izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini, te snazi same zajednice. Pozivamo stoga sve gradove i općine koji se prijave da preko svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju građane da se uključe u izbor i podrže svoje advente. (Marija Pulić Drljača)

 

PRAVILA IZBORA:

 

-Gradovi/općine za izbor se prijavljuju tako što će na našu adresu – redakcija@gradonacelnik.hr do 30. prosinca poslati 5-10 fotografija svog adventskog ugođaja i uređenja (preporuka je da fotografije budu što bolje kvalitete, ali bez dodatnih intervencija i fotoshopiranja)

-4. siječnja na FB stranici gradonačelnik.hr objavit ćemo sve pristigle slike (svaki grad/općina u posebnoj objavi)

-Glasovanje traje do 12. siječnja u ponoć

-Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo našoj FB stranici, ne i na sheranim objavama!

-Pobjednike ćemo proglasiti u 2 kategorije – kategoriji gradova i kategoriji općina

 Veselimo se vašim prijavama i svim predivnim slikama!