Izbor Najljepšeg vrtića provest ćemo na našoj Facebook stranici od 12.-19. lipnja, dok će odluku o tome koji vrtići su najbolji donijeti stručni žiri u kojemu će i ove godine biti predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Rok za prijavu za izbor je 10. lipnja

Kreće još jedan, četvrti po redu, izbor za Najljepši i najbolji vrtić u Hrvatskoj! I ove godine naš omiljeni projekt, u kojem na jednom mjestu okupljamo najljepše hrvatske vrtiće i na taj način promoviramo ulaganja u podizanje standarda za naše najmlađe, provodimo u suradnji i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje. Njihovi predstavnici, uz predstavnika gradonačelnik.hr-a temeljem stručno razrađenih kriterija izabrat će najbolje vrtiće u Hrvatskoj, dok će o tome koji su najljepši kao i uvijek odlučiti glasovi građana.

Kao i prošle godine, najljepše vrtiće biramo u četiri kategorije – mali (do 10.000 stanovnika), srednji (od 10.001 do 35.000 stanovnika) i veliki gradovi (gradovi sjedišta županija i oni s preko 35.000 stanovnika)  te općine, dok ćemo najbolje proglasiti u dvije kategorije – gradovi i općine. 

Izbor za Najljepši vrtić i ove ćemo godine provesti na našoj Facebook stranici od 12. do 19. lipnja. Izbor počinje 12. lipnja kada ćemo objaviti slike svih prijavljenih vrtića i to redoslijedom kako su pristizale prijave. Glasati se može i za više prijavljenih vrtića, a kako bismo spriječili mogućnosti dvostrukog glasanja, brojat ćemo samo glasove/lajkove koje su vrtići dobili na našoj stranici, ne i one pod dijeljenim/sheranim objavama. No, kako bi privukli što više glasača, sugeriramo vrtićima i gradovima da pozovu svoje fanove i upute ih da isključivo na našoj FB stranici glasaju za njih.
Također, s obzirom na sve češću pojavu lažnih profila, upozoravamo da ćemo nakon zaključenja glasovanja detaljno prekontrolirati sve glasove te, ukoliko ih pronađemo, eliminirati i od ukupnog zbroja glasova oduzeti one lažne.

Pobijedit će vrtić koji 19. lipnja u podne, kada zatvaramo glasovanje, bude imao najveći broj glasova/lajkova na našoj FB stranici. Pobjednike izbora proglasit ćemo u kategoriji općinskih vrtića te vrtića iz malih, srednjih i velikih gradova.

Pozivamo stoga sve gradske i općinske vrtiće koji žele sudjelovati da nam do 10. lipnja pošalju 10 najljepših fotografija vrtića – 5 eksterijera i 5 interijera.

Ovdje svakako preporučamo da se obrati pažnja na kvalitetu fotografija jer nam iskustvo iz prošlogodišnjih izbora govori da određeni broj jako lijepih vrtića nije dobio zasluženu pažnju i glasove jer nisu imali dovoljno kvalitetne i atraktivne fotografije. Pritom, naravno, ne dopuštamo bilo kakvo dodatno ‘ušminkavanje’ ili photoshopiranje fotografija.

Izbor najboljeg vrtića

Kao što smo naveli u uvodu, izbor Najboljeg vrtića provodimo u suradnji i uz stručnu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje s kojima smo razradili kriterije temeljem kojih ćemo vrednovati pristigle prijave i odlučiti o pobjednicima u kategoriji gradskih i općinskih vrtića. I za sudjelovanje u ovoj kategoriji je potrebno poslati fotografije vrtića – 5 fotografija interijera i 5 eksterijera. O pobjedniku će, temeljem kriterija, odlučiti voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Larisa Ott Filipović, viša savjetnica za ravnatelje u predškolskim ustanovama Agencije za odgoj i obrazovanje mr. sc. Inga Seme Stojnović te predstavnik gradonačelnik.hr.

Kriterije možete pogledati na LINKu

Pozivamo sve gradske i općinske vrtiće koji, osim propisanih redovnih standarda, svojim polaznicima nude nadprosječne tehničke uvjete, nadstandarde, dodatne aktivnosti i programe kao i sve one koji se prepoznaju u ranije navedenim kriterijima da se do 10. lipnja jave na mail redakcija@gradonacelnik.hr, nakon čega ćemo im poslati prijavni obrazac za sudjelovanje u izboru.

Veselimo se svim prijavama i svim prekrasnim vrtićima koji će sudjelovati u našem izboru koji bi, s obzirom da se u proteklih godinu dana u Hrvatskoj izgradilo jako puno novih vrtića, zaista trebao biti najljepši dosad!(m.p.d.)

 

 

Pobjednici prošlogodišnjeg izbora

U našem prošlogodišnjem, trećem izboru Najljepšeg i najboljeg vrtića, sudjelovala su 52 vrtića iz 31 grada i 20 općina iz čitave Hrvatske, a slike vrtića kroz naš su izbor postigle ukupni doseg od preko 1,6 milijun FB korisnika!

Kao apsolutni pobjednik i hit od prvog se dana nametnuo DV Bambi Rokoci Andrijaševci iz Općine Andrijaševci. S prikupljenih 3.720 lajkova samo na našoj stranici, a zajedno sa dijeljenim objavama preko 8.500 tisuća lajkova, ovaj jedinstveni slavonski vrtić s bazenom uvjerljivo je nadmašio sve ostale te završio natjecanje ne samo kao pobjednik među općinama već kao apsolutni pobjednik. Pobjednik među velikim gradovima bio je DV Leptirić iz Vukovara, u kategoriji srednjih gradova slavio je Dječji vrtić Ivanić Grad iz Ivanić Grada, a u kategoriji malih DV Obrovac iz Obrovca. Najveći broj bodova, najbolju ocjenu žirija i titulu najboljeg vrtića u kategoriji gradova svojim standardima i uvjetima koje omogućavaju djeci zaslužio je DV Lojtrica iz Velike Gorice.

Vrtić s bazenom iz Andrijaševaca apsolutni je pobjednik izbora za Najljepši vrtić, žiri odlučio – najbolji vrtići u Hrvatskoj su DV Lojtrica iz Velike Gorice i DV Maslačak iz Općine Primorski Dolac