Svečanim proglašenjem pobjednika za izvedbu najbolje kaskade u ženskoj i muškoj kategoriji, zatvorili su u Karlovcu 1. međunarodni Festival kaskaderstva – 3,2,1 akcija! Tjaša Perko (Slovenija) za kaskadu u filmu Čuvaj me s leđa (Hitman’s Wife’s Bodyguard) i Slaven Petrović (Hrvatska) za kaskadu u serijalu Nestali ponosni su dobitnici trofeja Pegaz!
Festival je jedinstven događaj u Hrvatskoj i Europi, nigdje izvan Sjedinjenih Američkih Država ne postoji događaj posvećen profesiji bez koje neki od najvećih filmova ne bi bili to što jesu. Nakon otvorenja, subota je bila rezervirana za uzbudljiva događanja puna adrenalina i nevjerojatnih kaskaderskih performansa na prostoru oko Kina Edison, a svemu je prisustvovao je i predstavnik grada domaćina, gradonačelnik Damir Mandić.
Posjetitelji su mogli uživati u raznim vratolomijama, kaskada s motornim vozilima, ali i saznati kako se postaje kaskader i kaskaderka.
Festival kaskaderstva – 3, 2, 1 akcija okupio je kaskadere u Karlovcu, a među njima izdvaja se i jedan od članova žirija festivala Carl Stück, Nijemac koji je jedan je od najtrofejnijih europskih kaskadera. Od 1999. je i kaskaderski koordinator, a koordinirao je oko 200 epizoda popularnog i hvaljenog serijala “Cobra 11”. Kao kaskaderski koordinator, kaskader i precizni vozač sudjelovao je u brojnim internacionalnim produkcijama poput Utrka života, Dunkirk, Dobar posao u Šangaju, Canary Black, Collide, … U Karlovcu je kaskaderima održao predavanje i praktični trening u autu, za kojega uz potporu Auto i karting saceza Karlovačke županije, izvijestili su iz Grada i organizatora jedinstvenog događanja. Carl, kaskaderka Christine Getoš te motociklist Matija Podhraški demonstrirali su svoje vještine ostalima na internoj edukaciji, ali i netom kasnije publici ispred Kina. (Grad Karlovac/Kino Edison/foto: Filip Granić i Demjan Rožman)