Zamjenik župana Vojko Braut i ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič, u pratnji gradonačelnice Ane Kučić i ravnateljice malološinjske ispostave Doma zdravlja Tanje Mikuličić obišli su postojeću zgradu Doma zdravlja kako bi još jednom na licu mjesta vidjeli stanje zgrade kao i potrebna ulaganja.
Nakon obilaska, održan je radni sastanak na kojem je bilo govora o budućoj lokaciji novog Doma zdravlja te potrebnim kapacitetima.
Plan je tijekom ljetnih mjeseci pristupiti izradi idejnog projekta, a paralelno s time dovršiti izmjenu prostorno planske dokumentacije, ističu iz Grada. Također, dodali su, prisutni su obišli i ambulantu u Nerezinama, jedinu koja je u funkciji i radi četvrtkom, na potezu od Cresa do Malog Lošinja.
Grad Mali Lošinj, podjsetimo, među Gradovima je koji najviše izdvajaju za zdravstvo u RH. Našao se visoko, tako, u Top 5, treći u poretku, po izdvajanju za zdravstvo, zdravstvenu skrb i potrebe zdravstva, „per capita“ (163.13 kuna) iz Proračuna u 2020., u našoj nedavnoj analizi za spomenutu godinu provedenoj prema podacima Ministarstva financija. Izvrsno mjesto u Top 10, kao šesti, u našoj analizi, zaslužio je i prema udjelu u ukupnom Proračunu, u istoj godini (1.91 posto, ili uz izdvojenih 1.323.987 kuna)…
Prosječno, za osiguranje kvalitetnog zdravstvenog programa godišnje u Malom Lošinju, pa onda i 2022. izdvajaju oko 1,2 milijuna kuna. (Grad Mali Lošinj/PL)