Gradska uprava Grada Novalje najavila je mjere pomoći svojim gospodarstvenicima. Detalji će se znati u idućih nekoliko dana, no kako su zasad objavili, Grad će poduzuetnicima financiraati doprinose na plaće zaposlenih radnika. Visina subvencije bit će jednaka iznosu doprinosa na plaću po svakom djelatniku ali do maksimalnog iznosa isplaćenih doprinosa za mjesec veljaču 2020.

Pravo na subvenciju imati će svi subjekti koji koriste mjeru Vlade RH, a koji obavljaju djelatnost na području Grada Novalje
Razdoblje i trajanje potpore je od 1. ožujka 2020. godine i dalje, a najduže do tri mjeseca, ističu iz gradske uprave.

Krizni stožer održao je, pak, još jednu u nizu svojih sjednica putem video-konferencije, a na posljednjoj sjednici utvrđeno je da u Novalji još uvijek nema slučajeva korona virusa. Također, odlučeno je da volonteri Crvenog križa imaju prednost pri  ulasku u trgovine kako bi nabavili namirnice potrebne za korisnike i domaćinstva kojima pomažu.
Sada ima oko 80 domaćinstava na području Grada Novalje. U rad je uključeno preko 50 volontera od kojih je u ovom trenutku 20 operativnih a ostali su u pripravnosti.

Uz to, Stožer civilne zaštite Grada Novalje pokreće i psihološku pomoć za sve one koji su u samoizolaciji i kojima je pomoć potrebna. Iz stožera i gradske uprave zahvaljuju prof. psihologije Tvrku Marasu koji se osobno stavio u službu građana Novalje i koji će osobno pružati pomoć građanima, a potrebe svog rada sam je izradio web stranicu (u rekordno kratkom vremenu) putem koje će se građani informirati.

Psihološku pomoć potražite na stranicihttps://www.ppnovalja.net/. (M.P.D.)