Uz Najljepši vrtić kojeg ćemo i ovaj put birati  na našem Facebooku i o kojemu će odlučiti glasovi građana, korisnika FB-a, Najbolji vrtić izabrat ćemo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje  čiji stručnjaci su nam pomogli u izradi kriterija te će sudjelovati u žiriju koji će ocijeniti sve prijavljene vrtiće i izabrati pobjednike.

Kreće još jedan, treći po redu Izbor najljepšeg i najboljeg vrtića u Hrvatskoj! I ovaj put izbor provodimo na dvije platforme – Najljepši vrtić biramo preko Facebooka i tu će pobjednika izabrati korisnici, dok će Najbolji vrtić, temeljem posebnih prijava i kriterija, izabrati stručni žiri. Na izbor se mogu prijaviti gradski i općinski vrtići, a novost ovogodišnjeg izbora je da ćemo pobjednike među gradskim vrtićima proglasiti u tri kategorije – kategoriji malih, srednjih i velikih gradova.

Ovim jedinstvenim izborom gradonačelnik.hr na jednom mjestu okuplja najljepše vrtiće u zemlji te na taj način dodatno promiče i potiče ulaganja u predškolski odgoj, stručnost, zalaganje i angažman vrtića kao i njihovu proaktivnost u podizanju odgojnih standarda i sadržaja koje nude djeci, ali i njihovim roditeljima. Naš projekt prepoznali su i u najvišim stručnim institucijama – Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje te su se uključili kao pokrovitelji. U suradnji s njima izradili smo kriterije temeljem kojih će njihovi predstavnici – Larisa Ott Filipović, voditeljica Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanje i Luja Zamečnik, viša savjetnica za predškolski odgoj u Agenciji za odgoj i obrazovanje te predstavnik gradonačelnik.hr-a, ocijeniti i izabrati pobjednike među vrtićima koji će se natjecati za titulu najboljeg u Hrvatskoj.

Izbor Najljepšeg vrtića

Izbor za Najljepši vrtić provest ćemo na našoj Facebook stranici od 17. do 24. svibnja. Izbor počinje 17. svibnja kada ćemo objaviti slike svih prijavljenih vrtića i to redoslijedom kako su pristizale prijave. Glasati se može i za više prijavljenih vrtića, a kako bismo spriječili mogućnosti dvostrukog glasanja, brojat ćemo samo glasove/lajkove koje su vrtići dobili na našoj stranici, ne i one pod dijeljenim/sheranim objavama. No, kako bi privukli što više glasača, sugeriramo vrtićima i gradovima da pozovu svoje fanove i upute ih da isključivo na našoj FB stranici glasaju za njih.

Pobijedit će vrtić koji 24. svibnja u podne, kada zatvaramo glasovanje, bude imao najveći broj glasova/lajkova na našoj FB stranici. Pobjednike izbora proglasit ćemo u kategoriji općinskih vrtića te vrtića iz malih, srednjih i velikih gradova.

Pozivamo stoga sve gradske i općinske vrtiće koji žele sudjelovati da nam do 15. svibnja pošalju 10 najljepših fotografija vrtića – 5 eksterijera i 5 interijera.

Ovdje svakako preporučamo da se obrati pažnja na kvalitetu fotografija jer nam iskustvo iz prošlogodišnjih izbora govori da određeni broj jako lijepih vrtića nije dobio zasluženu pažnju i lajkove jer nisu imali dovoljno kvalitetne i atraktivne fotografije. Pritom, naravno, ne dopuštamo bilo kakvo dodatno ‘ušminkavanje’ ili photoshopiranje fotografija.

Izbor najboljeg vrtića

Kao što smo naveli u uvodu, izbor Najboljeg vrtića provodimo u suradnji i uz stručnu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje s kojima smo razradili kriterije temeljem kojih ćemo vrednovati pristigle prijave i odlučiti o pobjedniku. I za sudjelovanje u ovoj kategoriji je potrebno poslati fotografije vrtića – 5 fotografija interijera i 5 eksterijera. U ovoj kategoriji proglašavamo najbolje vrtiće u kategoriji općina i gradova.

Kriterije možete pogledati na LINKu

Pozivamo sve gradske i općinske vrtiće koji, osim propisanih redovnih standarda, svojim polaznicima nude nadprosječne tehničke uvjete, nadstandarde, dodatne aktivnosti i programe kao i sve one koji se prepoznaju u ranije navedenim kriterijima da se do 15. svibnja jave na mail redakcija@gradonacelnik.hr, nakon čega ćemo im poslati prijavni obrazac za sudjelovanje u izboru.