U izbor za Najljepši advent uključilo se 36 gradova i 8 općina – slike njihovih advenata objavili smo na našoj FB stranici na kojoj od danas pa do 12. siječnja u ponoć možete pronaći i lajkati svoje favorite i tako im pomoći u borbi za titulu najljepšeg hrvatskog adventa po izboru FB publike. Pobjednike ćemo proglasiti 13. siječnja.

 Krenuo je naš veliki izbor za Najljepši advent, novi projekt gradonačelnik.hr-a kojega, po uzoru na naš super uspješni i popularni izbor za Najljepši vrtić, ove godine prvi put provodimo na našoj Facebook stranici.

Za izbor za Najljepši advent prijavilo se 36 gradova i 8 općina: Bakar, Belišće, Crikvenica, Čazma, Delnice, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Hvar, Karlovac, Kutina, Labin, Lepoglava, Metković, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Opuzen, Osijek, Pleternica, Poreč, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Slavonski Brod, Sveta Nedjelja, Šibenik, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar i Zlatar, te općine Čepin, Ernestinovo, Farkaševci, Jasenice, Mače, Medulin, Tar-Vabriga i Vir.

Ovim putem im još jednom zahvaljujemo što su se uključili i prekrasnim slikama svojih advenata postali dio našeg najljepšeg projekta. Svaki mail i svaka prijava sa fotografijama advenata koji su pristizali na našu adresu izazivali su novo oduševljenje i radost te nam iznova davali potvrdu vrijednosti i atraktivnosti ovog projekta. Jer, bez obzira radilo se o velikom ili malom gradu ili, pak, općini – sve prijavljene slike i adventi pokazuju izuzetan trud, ulaganja, kreativnost i ljubav kojima lokalna zajednica u vrijeme adventa želi svojim građanima i gostima uljepšati blagdanske dane i osigurati što ljepše, svečanije i veselije ozračje. Tu je, naravno, u gospodarski aspekt cijele priče jer adventi su posljednjih godina postali i sve značajniji turistički proizvod i magnet za domaće i strane goste, pa dobar i posjećen advent ima i svoje pozitivne financijske rezultate za lokalnu zajednicu.

Baš zato odlučili smo advente prikazati na jednom mjestu i kroz ovaj izbor omogućiti gradovima i općinama  da ih prezentiraju i pohvale se i izvan svojih lokalnih okvira, a građanima da odaberu koji je najljepši.

Ovdje ponovno naglašavamo da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši (to ćemo uvesti u našem idućem izboru) već će  – kao i uvijek kada su u pitanju ‘vox populi’ izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini, te snazi same zajednice. Pozivamo stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente.

Naš izbor izazvao je zaista ogroman interes i angažman, pa imamo i nekoliko naknadnih prijava iz gradova/općina koji se iz različitih razloga nisu uspjeli prijaviti na vrijeme. Kako njihovo naknadno uvrštenje u izbor ne ugrožava nikoga od pravovremeno prijavljenih kandidata, već samo još dodatno podiže i ‘boosta’ čitav projekt i njegovu vidljivost, odlučili smo prihvatiti njihove prijave i dati im šansu, te istodobno produžiti rok prijave do 5. 1. u 7 sati, do kada nam se mogu javiti svi koji to sada žele, a ranije nisu uspjeli ili do njih nije došla informacija o izboru.  

Svim sudionicima želimo puno sreće i lajkova! (Marija Pulić Drljača)

PRAVILA IZBORA:

-Na našoj FB stranicama abecednim redom smo objavili slike advenata 

-Glasovanje traje do 12. siječnja u ponoć

-Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo našoj FB stranici, ne i na sheranim objavama!

-Pobjednike ćemo proglasiti u 2 kategorije – kategoriji gradova i kategoriji općina