Za razliku od ostalih kategorija, za izbor za najbolji Smart-city grad potrebno se prijaviti i to putem nominacijskih obrazaca koji su već poslani na adrese gradskih uprava. Svi gradovi koji se vide u ovoj konkurenciji i smatraju da imaju dovoljno dobre projekte trebaju ispunjene obrasce poslati na adresu najboljigrad@hanzamedia.hr do zaključno 25. listopada 2021. 

Nakon što idući tjedan, 21. listopada, na konferenciji u Novom Vinodolskom proglasimo pobjednike našeg izbora za Najbolji grad u kategorijama Gospodarstvo, Obrazovanje i demografija, Kvaliteta života, Najveći napredak, te ‘Šampione EU fondova’, na posebnom eventu krajem studenoga biramo i najbolje gradove u Smart-city kategoriji.
I ove godine najpametnije gradove biramo u suradnji s Jutarnji listom i tvrtkom Apsolon, i to temeljem Apsolonove posebne metodologije za ocjenu digitalne spremnosti gradova, anketnog istraživanja i pregleda javno dostupnih podataka u područjima strateškog planiranja, gospodarstva, društva, okoliša, prometa i infrastrukture.
Za razliku od ostalih kategorija, za izbor za najbolji Smart-city grad potrebno se prijaviti i to putem nominacijskih obrazaca koji su već poslani na adrese gradskih uprava. Svi gradovi koji se vide u ovoj konkurenciji i smatraju da imaju dovoljno dobre projekte trebaju ispunjene obrasce poslati na adresu najboljigrad@hanzamedia.hr do zaključno 25. listopada 2021. Najbolje će izabrati stručni žiri.
Pozivamo stoga sve zainteresirane da se uključe u naše istraživanje i pokažu da je njihov grad primjer dobre prakse pametnog razvoja koji može biti uzor i drugim gradovima u Hrvatskoj. Pobjednici će se birati u trima kategorijama: veliki grad (preko 35.000 stanovnika), srednji grad (10.000 – 35.000 stanovnika) i mali grad (manje od 10.000 stanovnika).
Prijave se ostvaruju putem 
ovog obrasca, a otvorene su do 25. listopada 2021. do 15:00 sati.
Prošle godine u finale izbora za najpametniji grad u zemlji u svojim su kategorijama (mali, srednji, veliki grad) trijumfirali Pazin, Koprivnica i Rijeka, a u finalu su bili još Krk, Donji Miholjac, Supetar i Pregrada (mali), Zaprešić, Ivanić-Grad, Labin i Poreč (srednji), te Zagreb, Pula, Karlovac i Dubrovnik (veliki grad).