Produžili smo rok za prijave za izbor parkova pa svi koji žele sudjelovati u izboru trebaju se prijaviti do ponedjeljka 27. lipnja u podne, a izbor će se održati od 29. lipnja do 6. srpnja. Osim FB izbora u kojemu će presuditi najveći broj lajkova, najljepše parkove birat će i stručni žiri, pa gradovi koji žele sudjelovati u tom dijelu trebaju zatražiti prijavni obrazac 

Nakon super uspješnih projekata izbora za Najljepši vrtić i Najljepši Advent u Hrvatskoj kojima smo potaknuli rekordni angažman na Facebooku – za svoje favorite među vrtićima i adventima glasalo je preko 150 tisuća FB fanova a slike je vidjelo preko milijun ljudi, gradonačelnik.hr kreće u novi, vjerujemo podjednako atraktivan i popularan projekt – birat ćemo najljepše parkove u Hrvatskoj!

Hrvatski gradovi i općine mogu se pohvaliti da su prilično zeleni, većina njih doista brine i ulaže u svoje zelene površine i uređenje parkova i zato i ovim izborom, baš kao što je bilo i s vrtićima i adventima, želimo svu tu ljepotu, kreativnost i prije svega stručnost onih koji se bave uređenjem parkova, okupiti na jedno mjestu i omogućiti građanima, ali i samim gradskim upravama i njihovim komunalnim društvima koja uređuju parkove, pregled i uvid u to što i kako se radi i u drugim gradovima.

Na ovaj način, sukladno našoj generalnoj filozofiji i pristupu, želimo promovirati najbolje prakse, trud i ulaganja lokalnih vlasti u podizanje kvalitete života svojih građana, te potaknuti pozitivnu konkurenciju i ‘sheranje‘ dobrih praksi.

Kako bi projekt podigli na višu razinu, uz izbor na FB-u u kojemu će presuditi broj lajkova, uvodimo i nagradu stručnog žirija. U suradnji sa Hrvatskim društvom krajobraznih arhitekata, razradili smo niz stručnih kriterija temeljem kojih će žiri – Mario Jukić, predsjednik HDKA, Andrea Knez, potpredsjednica HDKA te predstavnik gradonačelnik.hr-a, izabrati najljepše i najfunkcionalnije parkove. Kriterije možete pogledati na LINKU.

Što se, pak, FB izbora tiče, ponavljamo napomenu kako će – kao i uvijek kada su u pitanju ovakvi izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini, te snazi same zajednice. Pozivamo stoga sve gradove i općine koji se prijave da preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju građane da se uključe u izbor i podrže svoje parkove u utrci za titulu najljepšega.

Veselimo se svim prijavama i slikama prekrasnih parkova!

PRAVILA IZBORA:

– Gradovi i općine koji žele sudjelovati trebaju do 27. lipnja u 12 sati na našu adresu redakcija@gradonacelnik.hr poslati 10 fotografija parka kojeg prijavljuju za izbor (preporuka je da fotografije budu što bolje kvalitete, bez ikakvih dodatnih intervencija i fotoshopiranja). Moguće je prijaviti i više parkova, za svakoga se šalje zasebna prijava.

 –  29. lipnja na FB stranici gradonačelnik.hr objavit ćemo sve pristigle slike (abecednim redom, svaki grad/općina u posebnoj objavi)

 – Glasovanje traje do 6. srpnja u 12 sati

 – Broje se i priznaju lajkovi na objavu sa slikama adventa samo našoj FB stranici, ne i na sheranim objavama!

Pobjednike FB izbora ćemo proglasiti u 2 kategorije – kategoriji gradova i kategoriji općina

   Veselimo se vašim prijavama i svim predivnim slikama! (Marija Pulić Drljača)