Advent u Križevcima počet će se u petak, 6. prosinca. Manifestacija će po treći put građanima ponuditi program unutar kojega i mlađi i stariji mogu pronaći nešto za sebe. Božićni ukrasi i dekoracije, klizalište s ledenom stazom oko fontane, škola klizanja za osnovnoškolce, ugostiteljska ponuda, te brojni glazbeni nastupi obilježit će program Adventa.

U sklopu manifestacije održat će se humanitarne akcije, tradicionalni Božićni sajam koji će okupiti obrtnike, OPG-ove i umjetnike sa ponudom jedinstvenih i unikatnih proizvoda, Božićni ples, Božićni domjenak za građane, a pojavit će se i Djed Božićnjak te Moto Mrazovi. U Paviljonu će se održati brojni glazbeni nastupi, a svaki dan će u njemu biti postavljena kuća Djeda Božićnjaka. Najmlađe očekuje doček Nove godine u podne 31.12.19, s programom animacije od 11h, a u večernjim satima tradicionalno se priprema gradski doček uz Joker bend te valcer i vatromet u ponoć.

Iz grada ističu da uz glazbene nastupe neće nedostajati ni božićnih pjesama, a sve će dodatno obogatiti i delicije koje će se moći pronaći u ugostiteljskim kućicama

Otvorenje Adventa 6.12.19. obilježit će svečano paljenje božićnih žaruljica, besplatno klizanje, druženje s vilenjacima i sv. Nikolom te zabavu uz grupu Tragovi. Organizatori ovogodišnjeg Adventa su Grad Križevci i Turistička zajednica grada Križevaca. (Grad Križevci)