Uređenje plaže ‘Drinić Veliki’ dio je projekta uređenja obale Cetine na području Grada Trilja, u okviru kojeg su obuhvaćeni uređenje šetnica uz lijevu obalu Cetine, od Graba do Gubavice, te uređenje plaža Drinić Veliki i Drinić Mali. Procjenjena vrijednost uređenja plaže Drinić Veliki je 780 tisuća kuna.

Prošle godine Grad Trilj je izradio projektnu dokumentaciju te je ishodovao sve potrebne dozvole, između ostaloga i dozvole Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša. Nakon toga projekt uređenja plaže kandidiran je na natječaj Ministarstva turizma, na kojem je prošao i zahvaljujući kojem je osigurano 331 tisuća kuna.

Vodilo se računa o tome da plaža bude namijenjena osobama s invaliditetom i djeci. Plaža će biti uređena kaskadno, na način da će se urediti pješčani dio i dodatna zelena površina te prostor za parking. Također, projektom je predviđeno postavljanje javne rasvjete, klupa i koševa za otpatke, građevinski radovi su trebali početi u ožujku ove godine, no odgođeni su zbog epidemije koronavirusa. (Grad Trilj)