Grad Imotski izdvojio je ukupno 240.000 kuna za 120 maturanata koji su u prošloj pedagoškoj godini priveli kraju srednjoškolsko obrazovanje – svakome od njih dodijeljeno je 2.000 kuna kao nagrada za uspješan završetak školske godine 2019./20.
-Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti pomoći na svim razinama obrazovanja kako bi našim mladima i njihovim roditeljima olakšali put kojim su krenuli- istaknuo je u Facebook objavi gradonačelnik Ivan Budalić.

Podsjetimo, Grad Imotski umjesto laptopa (prijenosnih računala) kako je to bilo proteklih godina, odlučio je u 2020. dodijeliti novčani iznos od 2.000 kuna povodom uspješnog završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Provedena javna nabava prijenosnih računala okončana je Odlukom o poništenju postupka uslijed nemogućnosti dostave valjanih ponuda, a što je pravdano obustavom proizvodnje i nestašicom traženih prijenosnih računala na svjetskom tržištu uslijed pandemije bolesti COVID-19. Kao alternativa ponuđena su stolna računala s pripadajućim monitorom i tipkovnicom te znatno skuplji laptopi čija cijena nije prihvatljiva jer značajno premašuje proračunsku stavku, pojasnili su iz Grada.

Stoga je Grad Imotski, dodali su, svoje maturante odlučio nagraditi s novčanim iznosom koji se u ovoj korona krizi ukazuje kao primjerena mjera za nastavak budućeg školovanja ili zaposlenja.

-Mladi i obitelj temelj su naše zajednice i preduvjet za daljnji razvoj i rast. Mladi moraju znati da imaju podršku svoje zajednice, zato smo kroz niz mjera pokazali da će im Grad biti partner na tom putu, naš cilj je pratiti naše sugrađane tijekom cijelog života, zato smo osmislili niz mjera koje su prilagođene različitim dobnim skupinama. Pa smo se tako lani svrstali i među 10 gradova u Hrvatskoj koji najviše izdvajaju po pitanju obrazovanja. Našim studentima i učenicima sufinanciramo troškove prijevoza. Maturantima poklanjamo laptope, ili ih novčano darujemo, djeca imaju osiguran produženi boravak u školi, kako bi imali potrebnu pažnju i sigurnost dok roditelji rade, svi studenti primaju gradsku potporu, a onim najboljima osigurali smo dodatne potpore kojima nagrađujemo njihov trud i rad. Osiguravamo besplatne radne bilježnice i likovne mape osnovnoškolcima. Vjerujem da kada se trudite pratiti potrebe svih građana, kada prilagodite mjere svakoj skupini građana da dobro rezultati ne mogu izostati. Vjerujem da smo na dobrom putu, to pokazuju i brojni odlični rezultati koje smo postigli – kazao je nedavno gradonačelnik Ivan Budalić u razgovoru za naš portal. (PL/Grad Imotski)